Animato is een accordeonvereniging, sinds 1955 gevestigd in Soest. Daar repeteren we iedere woensdagavond. Onze leden komen vooral uit Soest, Baarn en Amersfoort maar ze wonen soms ook veel verder weg.

Animato speelt prachtige accordeonmuziek. Al die accordeons, meestal zo’n 20 bij elkaar die verschillende partijen spelen, klinken samen als een geheel. Daarvoor zorgt de dirigent Roelof van Kooi. Er is bij optredens ondersteuning van een drummer en ook van gast-solisten of extra spelers bij het orkest.

Animato speelt allerlei muziekstijlen van pop tot klassiek en van tango tot musicalhits en ook traditionele liedjes.


2016-06-11-PHOTO-00000230
“Met de Animato’s zetten wij ons het hele jaar in om voor mooie concerten 
te zorgen. Niet alleen door elke woensdag te oefenen, maar ook door middel van gezellige activiteiten voor teambuilding” – Lisa van Kooi (Lid)


Animato heeft ook een starters orkest, hierin spelen leden die nog niet veel ervaring hebben met de accordeon. Ook kinderen zijn hier van harte welkom. Het bespelen van een accordeon is een goede oefening voor vaardigheden die ze ook op school nodig hebben. En dan de optredens, podiumervaring op jonge leeftijd daar kun je een leven lang profijt van hebben.

Animato speelt op een behoorlijk niveau maar ook mensen die nog maar kort spelen zijn welkom. Want je leert het meestal snel om goed mee te spelen, in een orkest. Daarnaast hebben we voor de gevorderde spelers een ensemble ingericht.

Wat maakt Animato nu zo leuk? Naast de (gezellige) repetities zijn er de optredens. We zijn een orkest en daarmee een team en samen zetten we iets neer waar het publiek en ook wijzelf blij van worden.

Animato verzorgt optredens voor het A-orkest, het jeugd/starters-orkest of voor de twee orkesten samen. Animato verzorgt geen optredens van solisten.